Nem jókedvükben tolakodnak a koránkelő nyugdíjasok

Aki a nyugdíjasok megsarcolásának tartja a VEKE javaslatát, az vagy nem olvasta, vagy nem értette meg, vagy rosszindulatú - nyilatkozta Dorner Lajos, a szervezet elnöke. A Budapesti Nyugdíjasok Szövetsége mégis tiltakozik a VEKE által a reggeli csúcsidőszakra vonatkozó BKV-kedvezménymegvonás ötlete ellen.

"Aki a nyugdíjasok megsarcolásának tartja a VEKE javaslatát, az vagy nem olvasta, vagy nem értette meg, vagy rosszindulatú" - mondta az InfoRádiónak a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke. Dorner Lajos kijelentette: a kritikák és a Budapesti Közlekedési Központ hallgatása ellenére fenntartják azt, hogy a BKV járatainak reggeli zsúfoltságát az iskolák és a közhivatalok munkakezdésének lépcsőzetes kialakításával, illetve a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonásával lehetne hatékonyan csökkenteni.

Zsúfoltság a BKV járatain
Elég, ha késik a villamos, máris borulhat az egész napra eltervezett menetrendünk

Dorner Lajos, a szervezet elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a lépcsőzetes munkakezdés bevezetését és az iskolai becsengetés elcsúsztatását javasolják. Ezzel úgy lehetne csökkenteni a felszíni járatok számát, hogy közben mindenkit el tudnak szállítani - tette hozzá. Több országban vezettek be korlátozást, emiatt csúcsidőben az ingyenes utazásra jogosultak nem használhatják kedvezményüket, vagyis nekik is jegyet kell váltani - emelte ki a VEKE vezetője.

Azért van zsúfoltság a járatokon, mert mindenki ugyanakkor akar utazni - hangsúlyozta.

A Budapesti Nyugdíjasok Szövetségének elnöke az InfoRádiónak azt mondta: tiltakozással fogadták a felvetést.

Nem az idős emberek miatt van zsúfoltság reggel a BKV járatain, nem jókedvükben akarnak tolakodni, hanem azért utaznak ilyenkor, hogy az unokát elvigyék az iskolába, vagy maguknak kell megadott időre orvoshoz, kórházba menni - emelte ki Véghné Reményi Mária. A felvetés jelentős megtakarítást nem okozna, inkább a bliccelőket kellene kiszűrni - vélekedett.

A Budapesti Nyugdíjasok Szövetségének elnöke úgy látja, korábban voltak generációs konfliktusok a tömegközlekedési eszközökön is, ám most már a fiatalok udvariasabbak lettek.

A Budapesti Közlekedési Központ sajtóosztálya magyarázat nélkül elutasította az InfoRádió interjúkérelmét. Néhány nappal ezelőtt azonban kiadtak egy közleményt. Abban azt írták, hogy a csúcsidőszak széthúzása és a nyugdíjasok kedvezményének megvonása nem csökkentené a járatok zsúfoltságát, és nem jelentene számottevő megtakarítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.