Nem hibázott a rendőrség a Sándor-palotánál

Senki nem felelős a rendőrök közül azért, mert nem tudták megakadályozni, hogy az Együtt-PM aktivistái felmásszanak a Sándor-palota erkélyére – állapította meg az ORFK belső vizsgálata.

Nem állapított meg személyi felelősséget az a parancsnoki vizsgálat, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) végeztek azt követően, hogy vasárnap hárman felmásztak a Sándor-palota erkélyére, és ott egy transzparenst helyeztek el.

Az MTI kérdésére, hogy szükséges-e bármilyen változtatás a Köztársasági Elnöki Hivatalnak otthont adó palota őrzésével kapcsolatban, az ORFK azt közölte: a védett objektumok őrzésével, az ezzel összefüggésben tett rendőri intézkedésekkel kapcsolatos adatok nem nyilvánosak.

Vasárnap délelőtt az Együtt-PM három aktivistája mászott fel a Sándor-palota erkélyére, és paksi bővítésről szóló népszavazást követelő transzparenseket helyezett el. A rendőrség az akciót követően négy embert állított elő, akikkel szemben garázdaság szabálysértése, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indított eljárást.

Az őrzési feladatot ellátó rendőr észlelte, hogy többen egy létrával közelítik meg az épületet, ezt követően a járőrök egy percen belül megjelentek mind az épület külső, mind pedig az épület belső részénél. Az ott lévőket intézkedés alá vonták, ezzel is megakadályozva, hogy bűncselekmény vagy további szabálysértés megvalósuljon – tették közzé a police.hu-n.

A három ember a Készenléti Rendőrség munkatársainak többszöri felszólítását követően mászott csak le az erkélyről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.