Nem hibázott a halálos balesetet szenvedett tűzoltó

A múlt pénteken egy tűzoltó emberi élet mentése során halálos balesetet szenvedett. A katasztrófavédelem szerint nem történt semmilyen szakmai hiba.

Nem hibázott a múlt pénteken mentés közben hősi halált halt tűzoltó – ezt állapította meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő hétfői, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ mászóházánál tartott sajtótájékoztatóján közölte: nem találtak semmilyen szakmai hibát, az irányadó utasítások szerint jártak el, és a felszereléssel is minden rendben volt.

Az esztergomi hivatásos tűzoltóság munkatársait pénteken a Rám-szakadékhoz riasztották, ahol három kiránduló bajba került. A mentést – amit a terepviszonyok mellett a sötétség is nehezített – a szakadékban és felülről is megkezdték, s a baleset akkor következett be, amikor a szakadékba próbáltak meg leereszkedni. Ehhez megfelelő kikötési pontot kerestek, és Kovács Gergő beosztott tűzoltó ekkor csúszott meg, és a mélybe zuhant.

A szerencsétlenül járt ember újraélesztését azonnal megkezdték, de már nem tudtak segíteni rajta. A tűzoltót a belügyminiszter hősi halottnak minősítette és posztumusz hadnaggyá léptette elő – emlékeztetett Bérczi.

A sajtótájékoztatót követően ismertették a kötéltechnika alkalmazásának legfontosabb szabályait, majd a mászófalnál mentési gyakorlatot mutattak be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.