Nem haragszik a rendőrökre Révész Máriusz

A fideszes Révész Máriusz szerint azokat a rendőröket, akik a 2006 őszi események során nem követtek el súlyos bűncselekményeket, fel kellene menteni a bíróságon.

A kormánypárti képviselő - akit 2006. október 23-án rendőrök bántalmaztak a Fidesz-nagygyűlés után - a Parlamentben találkozott két olyan rendőrrel, aki ellen a megverésének ügyében eljárás folyik. Révész Máriusz újságírók előtt hangsúlyozta: a két rendőrt nem azzal vádolták meg, hogy megverték őt. Egyikük ellen egyebek mellett az a vád - folytatta -, hogy nem hívott hozzá segítséget, a másikukkal szemben pedig pszichikai bűnsegédlet, mert nem tett semmit a megverés megakadályozásáért. "Bennem semmilyen harag nincs" - mondta a fideszes politikus, aki szerint minél gyorsabban le kellene zárni az évek óta húzódó ügyet, és felmentő ítéletet kellene hozni.

Közölte: az Országgyűlésben korábban elfogadott semmisségi törvényhez hasonló nagyvonalúságot kellene tanúsítani azoknak a rendőröknek a bírósági eljárásában, akik - hasonlóan az ő ügyében perbe fogott két rendőrhöz - nem követtek el súlyos bűncselekményeket, és fel kellene menteni őket. Hangsúlyozta, nem azokra gondol, akik megbilincselt embereknek eltörték az ujját, vagy szándékosan kilőtték emberek szemét.

Révész Máriusz szerint nem a közrendőröknek kellene elvinniük a felelősséget a 2006 őszén az országban kialakult állapotokért, mert az az akkori legfelsőbb politikának köszönhető. A képviselő - hozzátette - egyáltalán nem biztos abban, hogy a 2006. őszi helyzetet kizárólag "rendőrségi dilettantizmus" okozta.

A találkozó után az egyik rendőr újságíróknak azt mondta - hangsúlyozva, hogy csak a magánvéleményének adhat hangot -, Révész Máriusz meghívását olyan üzenetnek tartja, amely arról szól, hogy nem a haragnak és a dühnek kell meghatározónak lennie a 2006-os események értékelésekor. A nyilatkozatok előtt Révész Máriusz és családja közösen megtekintette az Országházat a két rendőrrel és az ő családjukkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.