Nem hagyták elköszönni a távozó igazgatót

Szeretett volna beszámolni a vezetői munkájáról, s el akart köszönni a sajtó munkatársaitól Debreczeni Ferenc, az Észak-Alföldi Fejlesztési Ügynökség volt igazgatója a hivatali ideje utolsó napjaiban, de erre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nem adott engedélyt. Debreczeni nem sértődött meg, tudomásul vette, hogy "új műsorhoz új férfi kell".

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nem adott engedélyt arra, hogy a felügyeletük alatt álló, debreceni székhelyű Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) szeptember elsejével távozó igazgatója, Debreczeni Ferenc címzetes egyetemi docens a szervezet helyi székházában tarthassa meg búcsúzó sajtótájékoztatóját. A cégtől a munkaszerződése lejártával hét és fél év után elköszönő Debreczeni Ferenc eredetileg azt tervezte, hogy augusztus utolsó napjaiban - vagyis még a hivatali ideje alatt - az ÉARFÜ debreceni központjában tart sajtótájékoztatót az ügynökség élén végzett munkájának eredményeiről. De e helyett - miután az NFÜ budapesti központjában nem járultak hozzá a tervezett programhoz - egy debreceni étteremben hívta össze a sajtó képviselőit. Utódja az ugyancsak debreceni Fodor András lett, míg az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökévé a napokban Pajna Zoltánt, Debrecen fideszes alpolgármesterét választották meg.

Az ügyről az 57 éves Debreczeni Ferenc a sajtótájékoztatón azt mondta: a cég élén töltött hét és fél évben számos jelentős eredményt könyvelhettek el. Kezdetben 15 fővel dolgoztak, ma az ügynökség dolgozói létszáma összesen 172 fő. Öt európai régióval kötöttek együttműködést, létrehozták az Észak-Alföld régió brüsszeli képviseleti irodáját, s részt vettek egy olyan uniós ivóvíz-hálózat kiépítésében, amely csaknem 200 települést érint. Kiemelte: nem folytatott politikai tevékenységet, kizárólag szakmai szempontok alapján dolgozott. Kérdésünkre, miszerint korábban érték-e bírálatok a munkáját, a volt igazgató azt válaszolta: nem kapott bírálatokat, sőt az elmúlt években Pro Regio-díjjal tüntették ki, a Debreceni Egyetemtől pedig a szakmai tevékenysége elismeréseképpen címzetes egyetemi docensi fokozatot kapott. Kérdésünkre, miszerint az NFÜ mivel indokolta, hogy nem tarthatott sajtótájékoztatót az ügynökség épületében, Debreczeni Ferenc azt mondta: semmivel, az ilyesmi ugyanis nem szokás, de - mondta - nincs benne sértettség, tudomásul veszi, hogy új műsorhoz új férfi kell. Hozzátette: sajnálja, hogy az elmúlt húsz évben nem rendeződött a politikai és a szakmai szféra viszonya, azaz nem történt meg a politikai és a szakmai elit kiegyezése.

Megkerestük az NFÜ kommunikációs főosztályát, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.