Nem hagyják annyiban a megmotozott tüntetők

A rendészeti panasztestülethez és az állampolgári jogok biztosához fordul, valamint ügyészségi feljelentést is tesz az a két férfi, akiket a március 15-i zászlófelvonásról rendőrök állítottak elő.

A rendészeti panasztestülethez és az állampolgári jogok biztosához fordul az a két férfi, akiket a március 15-i zászlófelvonásról rendőrök állítottak elő; Hernády Zsolt Géza és Rosdy Tamás ügyészségi feljelentést tesz a motozást elrendelő rendőri vezető ellen, ügyvédjük pedig kifogással él a pénzbírság kiszabása ellen.

Magyar Attila, a vasárnapi állami ünnepségről előállított két férfi jogi képviselője csütörtökön a rendőrség fővárosi Teve utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Mint mondta, ügyfelei a szabad véleménynyilvánításhoz való alkotmányos jogát gyakorolták, így nem történt szabálysértés. Ezért nyolc napon belül kifogással élnek a bírság kiszabása ellen.

Ezen kívül a Független Rendészeti Panasztestülethez és az állampolgári jogok országgyűlési biztosához fordulnak panasszal.

 

Hernády Zsolt Géza és Rosdy Tamás azt mondta: az esetről szóló rendőrségi jelentés több ponton is valótlanságokat tartalmaz. A motozást jogszerűtlennek tartják, ezért az intézkedést elrendelő rendőr ellen ügyészségi feljelentést tesznek.

További belpolitikai híreink a Belföld Rovatban

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.