Nem gyanúsított Terézváros parlamenti képviselője

Kékesi Tibor, Terézváros szocialista parlamenti képviselője nem tud róla, hogy bármilyen eljárás indult volna ellene. A mentelmi joggal védett honatya is megszavazta 2004-ben az Andrássy út 47. szám alatti ház eladását, amely miatt a rendőrség kedd óta az összes akkori szocialista és szabaddemokrata képviselőt gyanúsítottként hallgatja meg.

Nem kapott semmilyen hivatalos értesítést Kékesi Tibor (MSZP), a VI. kerület országgyűlési képviselője arról, hogy bármilyen eljárás indult volna vele szemben - ezt maga a politikus nyilatkozta a Népszabadságnak. Kékesi - aki 2002 óta képviseli Terézvárost a Parlamentben - tagja volt az előző ciklusban a kerületi képviselőtestületnek, és ő is megszavazta az Andrássy út 47. szám alatti épület hasznosítását, amely miatt kedd óta gyanúsítottként hallgatják ki hűtlen kezelés vádjával az előterjesztést annak idején megszavazó képviselőket.

Kékesi lapunknak úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy a választott képviselőt a szavazatáért kizárólag politikai felelősség terheli, más - munkajogi, polgári vagy büntető - felelősség nem. A képviselő rendkívül veszélyesnek nevezte az ezzel ellentétes hozzáállást. Mint fogalmazott, e gondolatmenetet tovább folytatva akár azért is felelősségre vonható volna a honatya, hogy megszavazza a költségvetést, az alkotmánybíró azért, mert megkeresésre döntést hoz, ad absurdum a választó is elkövethet bűncselekményt voksának leadásával.

Terézváros országgyűlési képviselője szerint a most folyó eljárás fenekestül forgatja fel a demokráciába vetett hitet, és reméli, hogy az esetből mindenki levonja a megfelelő tanulságot.

Előzmények:

Egy gombnyomással a börtönbe?

Gyanúsított a teljes MSZP- és SZDSZ-frakció

Terézvárosi ingatlanügyek

Gyanúsított ügyvédnő - a Bajcsy-Zsilinszky úti galéria története

 

 

 

Kékesi Tibor
Kékesi Tibor
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.