Nem fogy el az MDF-tagság

Herényi Károly szerint az MDF "mindenféle különösebb megrázkódtatás nélkül fogja ezt a váltást túlélni", többen lépnek be a pártba, mint ahányan az elmúlt időszakban kiléptek. A független országgyűlési képviselő nagyjából húszra tette azoknak az MDF-eseknek a számát, akik az utóbbi időben elhagyták a pártot.

Herényi Károly szerint az MDF "mindenféle különösebb megrázkódtatás nélkül fogja ezt a váltást túlélni", többen lépnek be a pártba, mint ahányan az elmúlt időszakban kiléptek. A független országgyűlési képviselő nagyjából húszra tette azoknak az MDF-eseknek a számát, akik az utóbbi időben elhagyták a pártot és ezt - az alapszabály szerint - írásban is jelezték.

Véleménye szerint a kilépőket két csoportba lehet sorolni:  vannak olyanok, akik nem értenek egyet az MDF útjával és ezt "tisztességesen, becsületesen levélben közlik". A másik csoport szervezeteket akar megszüntetni, feloszlatni, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy kárt okozzon az MDF-nek. Mindeközben folyamatosan lépnek is be az MDF-be, és a belépők többen vannak, mint a kilépők.

Herényi Károly kitért arra: nem tartja elfogadhatónak, hogy az újpesti MDF-esek úgy kezeljék Pettkó Andrást és Hock Zoltánt, mintha még a párt tagjai lennének. Úgy fogalmazott: ha valaki nem fogadja el az erről szóló jogerőre emelkedett döntést, akkor "ott valami baj van: vagy az agyával, vagy az alapszabály ismeretével".

A Magyar Demokrata Fórum újpesti szervezete csütörötkön közölte, hogy jogilag megalapozatlannak, törvénytelennek, az MDF-re vonatkozóan károsnak tartja két tagtársa, Hock Zoltán és Pettkó András kizárását a pártból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.