Nem foglalkozik Bayer cikkével a médiahatóság

Nem indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Hírlapban január elején megjelent és többek felháborodását kiváltó Bayer Zsolt-publicisztika miatt - értesült a Népszabadság.

Nem indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Hírlapban január elején megjelent és többek felháborodását kiváltó Bayer Zsolt-publicisztika miatt - értesült a Népszabadság. Mint arról korábban beszámoltunk, a cikk miatt Kalmár Szilárd, a Zöld Baloldal ügyvezető elnöke tett bejelentést az NMHH-nál, kifogásolva az abban szereplő mondatokat.

Bayer írása többek között az alábbi részleteket tartalmazza: „Magyarországból 'bűz árad' - írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit, meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben..." - volt olvasható a Magyar Hírlap hasábjain az „Ugyanaz a bűz" címmel megjelent cikkben.

A szerző az orgoványi erdővel vélhetően az 1919-es fehérterrorista mészárlásra utalt, amely során több tucat embert öltek meg a kommunista diktatúra bukása után.

A bejelentő Kalmár Szilárd tegnap kapta kézhez az NMHH hivatalos válaszát, amelyben Boros Márta főosztályvezető arról számol be: a január elsejével hatályba lépett új médiatörvény értelmében „az úgynevezett médiaalkotmány megsértése, vagy a médiatörvénybeli előírások megszegése miatt hatósági eljárás csak a július elseje után elkövetett törvénysértések miatt indítható". Ezért az NMHH eljárást nem kezdeményezhet.

Kalmár Szilárd lapunk kérdésére azt mondta: a médiahatóság semmitmondó válasza nyilvánvalóvá tette, hogy „nem tudja, de nem is akarja bírálattal illetni Orbán Viktor kedvenc újságíróját." A Zöld Baloldal vezetője hozzátette: szerinte a válasz azt bizonyítja, hogy az NMHH tagjai fél évig nem dolgoznak.

„A Fidesz gyalázatos szegénypolitikájának lényege: aki nem dolgozik, ne is egyék! Ha a segélyezettek körében következetességgel alkalmazzák ezt az elvet, munkát nem végző médiatanácstagoknál is így járjanak el!" - fogalmazott Kalmár Szilárd, hozzátéve: pártja azt fogja kezdeményezni, hogy az NMHH tagjai fizetési nélküli szabadságot vegyenek ki a július elsejei határidőig.

 

Bayer Zsolt feleségével a fideszes vezetésű Nógrád megye díjának átadásán
Balassagyarmat, 2011. január 21. Bayer Zsolt író, publicista, szerkesztő (j) beszédet mond jobbján feleségével, miután átvette a 2011. évi Madách-díjat a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ kamaratermében Balassagyarmaton. Madách Imrére emlékeztek Balassagyarmaton születésének 188. évfordulóján. Nógrád megye hagyományos Madách-napi ünnepségén idén nem vettek részt az MSZP és a Jobbik képviselői, akik így tiltakoztak amiatt, hogy a Madách-díj egyik kitüntetettje Bayer Zsolt író, publicista. MTI Fotó: Komka Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.