Nincs végső döntés az O.Z.O.R.A. fesztivál engedélyezésről

Még nem született végső döntés az O.Z.O.R.A. fesztivál jegyzői engedélyezéséről - mondta Kardos Tamás körjegyző pénteken az MTI megkeresésére, hozzátéve: az ügyben hétfőn lesz döntés. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: az Index hírportál tévesen közölte, hogy a fesztivál megtartását a rendőrség nem engedélyezte, hiszen az a helyi jegyző hatáskörébe tartozik.

Kardos Tamás körjegyző az MTI-nek elmondta, hogy folyamatban lévő ügyben kizárólag az ügyfélnek ad tájékoztatást. Hangsúlyozta: zenés-táncos rendezvények esetében a helyi jegyző határozatban engedélyezheti annak megtartását. Megjegyezte: a rendezvény akkor engedélyezhető, ha minden, a folyamatban részt vevő szakhatóság ehhez hozzájárul. Amennyiben valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg – mondta.

Az Index hírportál azt írta, értesülése szerint a helyi rendőrség nem támogatja a fesztivál megtartását, így a jegyző nem adhatja ki az engedélyt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este közölte: az O.Z.O.R.A. fesztivál elnevezésű alkalmi, zenés, táncos rendezvény engedélyezése ügyében az Index hírportál tévesen közölte, hogy azt a rendőrség nem engedélyezte. Hozzátették: az illetékességi területükön tervezett fesztivál engedélyezése a helyi jegyző hatásköre.

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében szakhatósági állásfoglalást hozott, amelyet a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatalnak pénteken megküldött. Az ügyben érdemi határozatot a jegyző hoz - tették hozzá.

Az említett rendőrségi szakhatósági állásfoglalás tartalmáról a főkapitányság nem adott tájékoztatást.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyei Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek ott O.Z.O.R.A. néven.

A tavalyi fesztiválon, augusztus 9-én 480 hatósági ember részvételével tartott rajtaütésen négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.

Később a Fejér Megyei Főügyészség azt közölte az MTI-vel, hogy az ügynek négy gyanúsítottja van, velük szemben kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett, kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.