Nem bűnös Kazincbarcika polgármestere

Másodfokon is felmentették Kazincbarcika polgármesterét a pályázati pénzek nem megfelelő kezelése miatt indított vádak alól: az ügyben kedden hozott döntést a Miskolci Törvényszék.

A vádirat szerint a városvezető pályázati pénzek nem megfelelő felhasználásával okozott vagyoni hátrányt, amikor 2006 novemberében szerződést kötött egy kazincbarcikai székhelyű rendezvényszervező kft.-vel, hogy bonyolítsák a városi önkormányzat rendezvényeit. Az önkormányzat a megállapodás alapján havonta 264 ezer forintot fizetett ki a társaságnak. A benyújtott számlákat a polgármester leigazolta, és intézkedett a kifizetésről. Az önkormányzat 3 millió 432 ezer forintot fizetett ki.

A cég egy úgynevezett munkanaplóban rögzítette, hogy konkrétan milyen rendezvényeket szerveztek, és milyen egyéb szolgáltatást nyújtottak. Valójában az ügyészség szerint a munkanaplóban csupán elnagyolva, általánosságban jelölték meg az "elvégzett" feladatokat. A naplóban leírt programok ténylegesen megvalósultak, a koncerteket megtartották, a rendezvényeket lebonyolították, azonban ezeket nem a cég, hanem a városi művelődési központ szervezte és végezte – olvasható a vádiratban.

Nos, sem az első, sem a másodfokon eljáró bíróság nem találta megalapozottnak a vádiratban foglaltakat, ezért felmentették Kazincbarcika szocialista polgármesterét a vádak alól. A másodrendű vádlott, a rendezvényszervező cég képviselője esetében pedig enyhítették a korábbi ítéletet: ő jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt büntetésként harminc nap közérdekű munkát kell végezzen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.