Nem biztos, hogy Bajnai átmegy a 'szitán'

A Sme című szlovákiai véleményformáló napilap szerint Magyarországnak a mai belpolitikai helyzet megoldására nem maradt más hátra, mint az előre hozott választás.

Gyurcsány Ferenc zuhanása a politikai szakadékba annyira felgyorsult, hogy bármiféle előrejelzés néhány nap alatt csak karikatúrája önmagának. "A gazdasági és a politikai válság így véglegesen egy öntörvényű folyamban egyesült, amelyet már senki sem tart ellenőrzése alatt" - szögezi le a mértékadó lap.

Az új kormányfő nyilvános kiválasztásának folyamata végül is "bohózattá" alakult, s Gyurcsány "politikai lemondásával", mert jogilag még mindig ő a kormányfő, a kormány a piacok azon minimális bizalmát is elveszítette, amelyet még talán élvezett.

Gyurcsány eltávolítása, aki kormányfő-jelöltje által úgy szerette volna megőrizni hatalmát, hogy az "antiszociális" intézkedések felelőssége a hivatalnoki kormány fejére hulljon, azonban még nem biztos, hogy a "cirkusz" végét jelenti. Nem biztos, hogy Bajnai Gordon átmegy a szitán - írja a lap.

"A szocialisták hatalmas parlamenti frakciója, amelyet eddig összetartott az idő előtti választás megakadályozásának óhaja, mintha szakadozni kezdene. Gyurcsány, a túlélés állítólagos mestere, önpusztító folyamatot indított el, amelynek végén valószínűleg Orbán Viktor fog a legjobban nevetni. Magyarországnak ugyanis ebben a pillanatban valóban már semmi értelmesebb nem maradt hátra, mint az előre hozott választás" - zárja írását a Sme.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.