Nem akar népszavazást a Fidesz Paksról

Akik ügydöntő népszavazást akarnak Paksról, azok is egyetértenek a bővítéssel, de "kampány van". Atom-magyarázat Kocsis Mátétól.

Az ellenzék "borzasztó ügyként" állítja be a paksi bővítést, holott korábban ők is támogatták, tervezték az oroszok általi bővítést 2008-ban, sőt, elő is készítették - nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikátora. Majd fényképeket mutatott be a sajtónak egy korábbi Gyurcsány-Putyin találkozóról, amin Kocsis szerint a paksi bővítésről volt szó. Egy másik képen Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila MSZP-elnök volt látható Pakson, Kocsis Máté azt mondta, a villamosenergia-fogyasztásról, Paks bővítéséről értekeztek. A harmadik képen Bajnai Gordon volt egy molinó előtt, amelyen az állt, "A paksi atomerőmű bővítése közös ügyünk".

A Fidesz szóvivője megjegyezte: biztos abban, hogy az ellenzék a kampány lezárultával újra támogatni fogja az ügyet. Az adatok titkosítását Kocsis Máté azzal magyarázta, hogy ezek "fajsúlyos" információk az ország energiaellátásával és nemzetbiztonságával kapcsolatban. Leszögezte: a magyar kormány előnyös üzletet kötött, és a bővítés további 10-20 százalékos energiaár-csökkenést jelenthet, nem csak a lakossági fogyasztóknak. A bővítéssel kapcsolatos népszavazási kezdeményezést Kocsis Máté úgy kommentálta: nem tartják szükségesnek, hogy ügydöntő népszavazást írjanak ki. Akik ezt kezdeményezték, azokról is tudják, hogy egyetértenek a döntéssel, és értik is a lényegét, de "kampány van" - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.