Somogyi lelép, nem ad több kampánytanácsot a Political Capital

Távozik a Political Capital igazgatója. A politikai elemző cég néhány munkatársa önálló tanácsadó intézetet hoz létre, amely elsősorban az MDF-nek fog dolgozni.

Leépíti magyarországi kampánytanácsadói tevékenységét a Political Capital Institute, amely a jövő évtől csak politikai elemzéssel és kockázat-előrejelzéssel, településmarketinggel, illetve közéleti stratégiai tanulmányok készítésével foglalkozik - áll a társaság szerdai közleményében, amely szerint szeptemberben (tulajdonrészének megtartása mellett) távozik a cég igazgatói székéből Somogyi Zoltán.

Somogyi Zoltán
Somogyi Zoltán, Szabó Bernadett felvétele, 2009-07-22,

A Political Capital magyarországi tevékenységét Gyulai Attila irányítja majd ügyvezetőként, míg Szabados Krisztián - szintén ügyvezetőként - a nemzetközi terjeszkedést felügyeli - közölték, és jelzik: a cég a további nemzetközi terjeszkedésre és gazdasági, politikai kockázat-előrejelző divíziójának megerősítésére koncentrál.

A társaság céljaként említik, hogy "tisztázott viszonyok megteremtésére kérje és ösztönözze versenytársait a hazai elemzői, tanácsadói és médiapiacon".

A tájékoztatás szerint a Political Capital néhány munkatársa önálló tanácsadó intézetet hoz létre, amely "elsősorban az MDF-től érkező megbízásokat teljesíti. Az intézet konzervatív értékrendjét felvállalva arra kívánja ösztönözni a hazai tanácsadói piac szereplőit, hogy a nyilvánosság előtt tegyék láthatóvá megbízásaikból adódó politikai kapcsolataikat".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.