Önkormányzati cég üzemelteti csütörtöktől a pestlőrinci diákszállót

Nem a prostitúciós tevékenység gyanújába keveredett Bodnársport Kft. üzemelteti a továbbiakban a Sport Club elnevezésű diákszállót a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében - közölte Szaniszló Sándor, a kerület szocialista alpolgármestere. A Fidesz szerint továbbra is homályos az ügy, amely felveti a hanyag kezelés gyanúját.

A javaslatot előterjesztő alpolgármester rámutatott: az ellenzéki képviselők többsége által is megszavazott döntés értelmében a diákszállót kiveszik a kft.-vel kötött üzemeltetési megállapodásból, és az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság, a Bókay Kert Szabadidő és Közművelődési Nonprofit Kft. kezelésére bízzák a jövőben. (A várható döntésről a Népszabadság szerdai számában számoltunk be - a szerk.)

Szaniszló Sándor megjegyezte, ezzel az intézkedéssel szeretnék elejét venni annak, hogy ilyen vagy ehhez hasonló ügy a jövőben megismétlődhessen. Mint mondta, a XVIII. kerületi Fidesz-frakcióból nyolcan voltak jelen, ebből ketten szavaztak ellene, hatan mellette. Összességében 25 szavazattal kettő ellenében szavazta meg a testület a döntést.

Kitért arra, hogy a kerületi ellenzék azzal érvelt: a teljes megállapodást fel kellett volna bontani a Bodnársport Kft-vel, azaz nem csak az ifjúsági szálló, hanem a nagypályás focipálya és a két kisebb pálya üzemeltetését is meg kellett volna tőlük vonni. A többség azonban úgy döntött, hogy "nem a focipálya tehet az ügyről, ráadásul a focipálya nem is kerülhetett gyanúba", ezért ezeknek az üzemeltetését meghagyták az 1908 SZAC elnevezésű egyesületnél, amelynek alvállalkozója, úgynevezett teljesítési segédje a Bodnársport Kft.

Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy sem a Mester László (MSZP) kerületi polgármester által indított belső vizsgálat, sem a rendőrségi eljárás eredményei nem árnyalják majd ezt a döntést, de ha igen, akkor "vissza fogunk térni az ügyre". Ugyanakkor a mostani információi szerint ilyen bűncselekmény már évekkel ezelőtt is előfordult ezen a diákszállón, a Bodnársport Kft. viszont csak három hónapja üzemeltette ezt az intézményt.

Ennek ellenére "soha egyetlen egy levelet, telefonhívást, személyes megkeresést nem kaptunk", hogy a diákszállón ilyen típusú tevékenység történt volna, mert "akkor az első dolog lett volna, hogy utánajárunk" - tette hozzá az alpolgármester.

Fidesz: nem lehet tisztán látni a diákszálló ügyében

A pestszentlőrinci Fidesz szerint még mindig nem lehet tisztán látni a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló, a gyanú szerint bordélyként is működött diákszálló ügyében. Ughy Attila kerületi és fővárosi képviselő csütörtöki tájékoztatóján az ügy tisztázását sürgette. Elmondta: még mindig tisztázatlan, hogy a diákszállót az a Bodnársport Kft. üzemeltette, amellyel az önkormányzat erre szerződést kötött, és amelyet évente kilencmillió forinttal támogatott, vagy a kft. az üzemeltetés jogát továbbadta másnak.

Lévai István Zoltán, a kerületi Fidesz-frakció vezetője közölte, a délutáni képviselő-testületi ülésen arról döntöttek: a Bodnársport Kft. helyett egy önkormányzati cég üzemeltetheti tovább a szállót. Arra azonban nem kaptak választ, hogy a kft. valóban továbbadta-e üzemeltetésre egy másik cégnek vagy személynek a szállót, ahogy azt Bodnár János állítja. Ughy Attila szerint ha az önkormányzat vezetése nem tudott a továbbadásról, akkor felmerülhet a hanyag kezelés gyanúja, ha azonban tudott, akkor kérdés, hogy miért nem tájékoztatták a változásról a képviselő-testületet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.