'Csak a narancsbárók kiszolgálása számít'

A Jobbik szerint le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, hiszen véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól (NFA) - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán. A képviselő szerint a Fidesznél nem a föld számít, csak a saját oligarchák és narancsbárók kiszolgálása.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: Szedlák Attila gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el az NFA pályázatán. Kiemelte: a fideszes politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata, ráadásul lakóhelyüktől három faluval arrébb találhatók az elnyert földek.

Magyar Zoltán szerint felháborító, hogy miközben tapasztalt, helyi gazdák is indultak a pályázaton, és a kormány folyamatosan a helyi kisgazdálkodók támogatását hangoztatja, ennek ellenére egy gazdálkodási tapasztalattal nem rendelkező fideszes politikus felesége nyerte el a földek használatát.

A Jobbik szerint fel kell oldani a földpályázatok titkosítását, jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani a hasonló esetek miatt. Az ellenzéki párt követeli az összes szerződés felülvizsgálatát is.

Emellett Magyar Zoltán elmondta: hétfőn ellátogat az NFA-hoz, és országgyűlési képviselőként kikéri a pályázati anyagokat, majd ezt követően ha szükséges, feljelentést is tesz az ügyészségnél és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál.

"Nehéz elképzelni", hogy nem történt visszaélés a pályázat kiírásánál vagy elbírálásánál - fogalmazott Magyar Zoltán.

A Jobbik emellett felszólítja Szedlák Attilát, hogy mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról, valamint a litéri polgármesteri posztról is. Hozzátette: ha nem mond le, akkor a Fidesz bebizonyítja, hogy "nem a föld számít neki, csak a saját oligarcháinak és narancsbáróinak a kiszolgálása."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.