Nem "fontolgatja" Kuncze Gábor a belépést a Demokratikus Koalícióba

Nem "fontolgatja" Kuncze Gábor a belépést a Demokratikus Koalícióba (DK), ezt az SZDSZ korábbi elnöke újságírói kérdésre válaszolta a párt által szervezett hétfői szegedi lakossági fórum előtt.

A politikus közölte, másfél hónappal ezelőtt keresték meg a szervezők, hogy tartson egy lakossági fórumot. "Mire ideértem, alakult egy párt, erről azonban nem tehetek" - tette hozzá.

A nyilvános rendezvényként meghirdetett fórumon - melyről az első húsz percet követően kiküldték az újságírókat - Kuncze Gábor mintegy százötven fős hallgatóság előtt beszélt. A rendezvényen több jelenlegi és korábbi szocialista és liberális politikus is megjelent, köztük Sándor Klára egykori szabaddemokrata országgyűlési képviselő.

Kuncze Gábor szerint ma a liberalizmus nincs jelen a magyar politikai palettán. Ezért részben felelős a rosszul politizáló SZDSZ, de közrejátszott ebben a magyar történelem, a rendszerváltást követő időszak és az is, hogy egyeseknek sikerült szitokszóvá tenni a liberalizmust. A szabadelvű eszmére azonban szüksége lenne az országnak, és jó lenne, ha alapértékei a jobb és a baloldalon is beépülnének a gondolkodásba - fogalmazott az egykori belügyminiszter.

A politikus úgy véli, az LMP - amely többek között a korábbi SZDSZ-szimpatizánsoknak köszönheti parlamentbe jutást - semmiben nem felel meg a liberális szavazók elvárásainak.

Az új választási törvény alapján, ha az LMP, az MSZP, a DK vagy olyan mozgalmak mint a Szolidaritás és a millások le akarják váltani a Fideszt, az egyéni körzetekben egy jelölt mögé kell felsorakozniuk. Ehhez a pártoknak komoly önfegyelemére és önmérsékletére van szükség - mondta Kuncze Gábor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.