Nem vonzza a katonaság a közmunkásokat

Hiába ajánlották az eredeti közmunkásbér kétszeresét, 40 közmunkásból senki sem fogadta el a honvédség ajánlatát – írja az Index.
Szerdán több déli határhoz közeli település járási hivatalában megtartották azokat a munkaértekezleteket, amelyeken a Magyar Honvédség szerződéses katonai állást ajánlott 400 közmunkásnak. A szerződéssel a honvédség három év folyamatos munkaviszonyt és a közmunkásbér (átlag 50-55 ezer forint) nagyjából kétszeresét ajánlotta a közmunkából átlépő leendő katonáknak.

Az Index információ szerint a gyomaendrődi járási hivatalban körülbelül 40 ember hallgatta meg a honvédség egyik munkatársának tájékoztatóját, ami az egyik résztvevő szerint „toborzássá szelídült". A meghívóban még azzal fenyegették a közmunkásokat, ha nem jelennek meg a tájékoztatáson, törlik nevüket a nyilvántartásból.

A háromnegyed órás eligazítás végén feltették a kérdést, hogy ki akar jelentkezni a honvédségbe, de a 40 jelenlévő közül senki sem emelte magasba a kezét.

A Honvédelmi Minisztérium múlt héten indította el az egyelőre nem túl népszerű toborzó kampányát.

Ha nem katona, akkor polgárőr?

Egyes településeken azzal próbálkoznak, hogy polgárőröket "faragnak" a közmunkásokból. A Somogy megyei Pamuk községben arra ösztönzik a közfoglalkoztatottakat, hogy vegyék ki a részüket a falu közbiztonságának védelméből is - írja a Sonline.hu. A polgárőrség megyei vezetői szerint vizsgálni kellene, hogy rendben van-e ez a módszer így.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.