Nem voltak kelendők Lázár nagybátyjának a földjei

Nyolc földdarabból kettő kelt el, azt is egy titokzatos ügyvéd vásárolta meg.

Szegeden, ahol a Miniszterelnökséget vezető Lázár János nagybátyja cégének földjeit árverezték, szombaton a kiírás szerint nyolc földdarabot vertek dobra, de azon a kettő darabon kívül, amelyre az ügyvéd licitált, egy sem kelt el, a többire senki nem regisztrált – számol be az eseményről a hvg.hu.

A portál kérdésére a licitáló ügyvéd azt nem árulta el, hogy kit képvisel, arra biztatott, hogy lapozgassák majd a kifüggesztett hirdetményeket.

Mint a cikk írója jelzi: a térképet megnézve arra lehet következtetni, hogy nem véletlenül választotta ki a jogi képviselő megbízója a földeáki 4 és 7 hektáros területeket. Ezeken a földdarabokon szolgalmi utak vezetnek, találhatóak itt villamos vezetékek, illetve berendezések (EDF-DÉMÁSZ), és még egy épület is van a területen. Magyarán nem csupasz szántót vásárolt a megbízó, hanem olyan stratégiailag fontosabb földterületet, amely nélkül a körülötte levő szántók nem működtethetők.

Mint ismeretes, a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. lényegében az összes földet megnyerte az állami földpályázatokon, amelyeket az azt megelőző 20 évben is béreltek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.