Nem titkolhatják tovább Lázár útjainak részleteit

A Fővárosi Törvényszék döntésének értelmében nyilvános, közérdekű adat, hogy hol, mennyiért szállt meg Lázár János és mi célból utazott.

Az ítéletet a Transparency International csütörtökön kapta kézhez, nyomban nyilvánosságra is hozták a szervezet honlapján.

Ennek értelmében a Miniszterelnökség ki kell adja a következő adatokat a 2013. március 22-23-ai svájci, és 2013. július 26-27-ei kiküldetéssekkel kapcsolatban: az államtitkár mely feladatainak végrehajtása érdekében volt szükség az utazásra, mely szállodában szállt meg a delegáció, és a szállásköltséget, utazásonként és szállodánkénti bontásban.

A pert Pethő András, a később az Origo vesztét is okozó Lázár-cikk írója indította, mert nem kapta meg a kért adatokat a kormányzattól. Magát a cikket is a bírósági eljárás során kiderült információk alapján írta meg.

A cikk május végi megjelenése után, június elején váratlanul felmondtak az Origo főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. A lap tulajdonosa, a Magyar Telekom hivatalosan a médiafogyasztási szokások változásával indokolta a lépést, de a hírszerkesztőség túlnyomó többsége, Pethővel az élen, elhagyta a lapot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.