Nem nyomoznak tovább a drogozással vádolt képviselő után

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda május 8-án felfüggesztette a korábban drogozással gyanúsított szombathelyi fideszes alpolgármester ügyében elrendelt nyomozást - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t. Lazáry Viktort egy tavaly szeptember 26-án az internetre felkerült videofelvétel alapján gyanúsították meg drogfogyasztással.

A szombathelyi MSZP-frakció blogján közzétett, 14 másodperces, fekete-fehér videofelvételen az látszik, hogy egy férfi egy helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

A felvétel alapján Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt. Egyben a szocialisták arra is felszólították Lazáry Viktort, hogy mondjon le tisztségéről.

Lazáry Viktor a videofelvétel megjelenése után határozottan visszautasította a vádat, és több alkalommal drogtesztet is végeztetett a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Ezek szerinte bizonyították, hogy nem fogyasztott kábítószert.

Ugyanakkor nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést tett a rendőrségen Czeglédy Csaba ellen.
A rendőrség 2013. október 1-én indított nyomozást az ügyben, majd október 3-án a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölték ki az eljárás lefolytatására.

A rendőrség hétfőn az MTI érdeklődésére nem indokolta, hogy miért függesztették fel a nyomozást. Ugyanakkor az RTL Klub hétfő esti híradójában az hangzott el: az intézkedés oka, hogy a filmfelvételen látható férfi nem azonosítható, illetve nem bizonyítható Lazáry Viktor drogfogyasztása sem.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.