Semmit sem kellett csinálniuk, de a fizetést azért megkapták

Alvó céget alapított három éve a csongrádi önkormányzat, amelynek tevékenysége sem volt, csak az fb-tag képviselők vették fel két évig a tiszteletdíjukat, amiért ellenőrizték a semmit.

Fölébredt a csongrádi önkormányzat, és egymillió forintot kér vissza egy cég felügyelő bizottsági tagjaitól - írja a Délmagyar. A Csongrádi Média Kommunikációs Szolgáltató Kft.-t három éve alapította meg a testület, akkor még fideszes polgármester irányításával. Nem tudni, mit akartak vele, tevékenységgel sem ruházták fel. Volt azonban neki ügyvezetője, és három tagú felügyelő bizottsága.

Az ügyvezető nem vette föl a tiszteletdíját, mivel a cég nem csinált semmit. Nem úgy a felügyelő bizottság elnöke és tagjai. Az elnök ott is elbizonytalanodott, és néhány hónap után nem vette föl a havi 40 ezer forint tiszteletdíját. A két képviselő-tagnak azonban más volt a véleménye, nekik két éven át folyósították a havi 36 ezer forintot.

Ez talán nem tűnt volna fel, de 2014-ben Csongrádon függetlenként visszatért a korábbi MSZP-s polgármester, Bedő Tamás. Azóta is eltelt egy év, most hoztak döntést az alvó önkormányzati cégről,amely egybeolvad két másikkal. A felügyelő bizottsági tagok november végéig visszaadhatják a fölvett pénzt, de ha nem adják, akkor majd másként követeli vissza a város.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.