„Nem lett volna sportszerű" kirúgni a Voldemort-ügyben érintett alkalmazottat

Nem éltek vissza Mengyi Roland nevével, a vele kapcsolatos korrupciógyanús ügyet kirobbantó 168 Óra e heti számában egy olyan lehallgatási jegyzőkönyvet is bemutatott, amely bizonyítja: a fideszes országgyűlési képviselő beszélgetett az ügy más szereplőivel, akikkel szemben nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás. Pedig a politikus jogi képviselője, Futó Barnabás a múlt héten még azt mondta lapunknak, hogy visszaéltek az ügyben csak Voldemortként emlegetett Mengyi nevével. Bár ismerte a pályázókat, sőt a pályázatról is beszélt velük, Futó tagadta, hogy ügyfele pénzt kért volna a közbenjárásért.

A jobb szélen guggoló Holbok Sándor a Fidesz vezérkarával
A jobb szélen guggoló Holbok Sándor a Fidesz vezérkarával
Facebook

A rögzített beszélgetések alapján Mengyi volt az Emberi Erőforrások Minisztériumában a szociális szövetkezetek uniós pénzére pályázók „kijáró embere". A korábban közölt jegyzőkönyvek szerint ezért tízmillió forintot kért. Az újabb dokumentumok alapján Mengyi-Voldemort arra biztatta az ügy gyanúsítottját, B. Tibort, hogy Balog Zoltán miniszternek címezve postán is küldjék el pályázati ötletüket. B. Tibor még vissza is kérdezett, hogy a miniszter h-val írja-e a nevét.

A 168 Óra még egy új elemmel gazdagította az ügyet, mégpedig azzal, hogy a fiktív pályázat megírásában segédkező B. Szilvia – aki előzetes letartóztatásban van már – annak a Public Sector Consulting Kft.-nek az alkalmazottja, amelynek Holbok Sándor a többségi tulajdonosa. Holbok korábban Szájer József jelenlegi fideszes EP-képviselő kabinetfőnöke volt, és Habony Árpád kampánycsapatának a tagja, Orbán Viktor 2010-es győzelme után más tisztségei mellett például a honvédelmi tárcánál lett tanácsadó.

Felhívtuk Holbokot, hogy megkérdezzük, tudott-e arról, hogy alkalmazottja részt vett a fiktív pályázat összeállításában. Azt felelte: szabadságon van, nem olvasta a 168 Óra cikkét. Néhány kérdésünkre azonban mégis válaszolt. Állítása szerint csak akkor értesült az ügy bizonyos részleteiről, amikor munkatársuk, B. Szilvia előzetes letartóztatásba került. Arra, hogy megszüntették-e a nő munkaviszonyát, úgy reagált: az ügy kellemetlen a cég és a tulajdonosok számára is, de „nem lett volna sportszerű", ha felmond az alkalmazottjának. A jövő héten beszélni fog a kft. vezérigazgatójával, és aztán döntenek B. Szilvia munkaviszonyáról. Holbok azt is közölte, arról nem volt tudomása, hogy Mengyi Rolandnak köze van az ügyhöz.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.