A taxisok még tüntetnek, de megúsztuk a gigadugót

Könnyebb átautózni a taxisok által eltorlaszolt kereszteződésen, mint korábbi hétköznapokon – tapasztalta munkatársunk kedd délelőtt. Folyamatosan lehet haladni, nem állt be a város ezen a részen a taxisok akciója ellenére sem, még a Lánchídon is viszonylag gyorsan át lehet jönni. Ennek az lehet az oka, hogy a forgalom kisebb, mint a legtöbb hétköznapon, valószínűleg sokan elkerülték a korábban blokád alá vont kereszteződést. Munkatársunk szerint a hídfőknél nagyon figyelnek a rendőrök, nehogy az átkelőket is lezárják a taxisok. Korábban felmerült, hogy a Lánchidat is blokád alá vennék, de végül ezt elvetették.

A taxisszervezetek sajtótájékoztatót tartanak hamarosan, eközben viszont a demonstráló taxisok munkatársunknak azt mondták, mindenképpen kitartanak szerda éjfélig, nem érdekli őket, hogy mire készülnek társaik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd reggel közölte, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út és Andrássy út kereszteződésénél rendőrök irányítják a forgalmat, a kereszteződésnél taxik egy-egy sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat.

Az MTI tudósítója kora reggel szintén azt tapasztalta, hogy nincs nagy torlódás, lassan, de halad a forgalom. Mintegy 35-40 taxi van a helyszínen, többségük a Deák téri templom és az Andrássy út között a Bajcsy-Zsilinszky úton.

A taxisok szerda éjfélig kívánják folytatni a demonstrációjukat. A blokád hétfő reggel óta tart, az Uber megszüntetését követelik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.