Nem jött be a trükk a trükkös vállalkozónak

Átverés után árverés - egy trükkös építési vállalkozó „gordiuszi csomót kötött” több Csongrád megyei lakópark ügyére. A több mint fél évtizede húzódó tanulságos ügy most, úgy tűnik, végre kedvező fordulatot vesz olvasható a Híradó honlapján.  
Az építési vállalkozó azt hitte, sokáig ő diktálja a feltételeket, amikor három társasház lakóit húzta be a csőbe szegedi ügyvédek segítségével úgy, hogy felvette a társasházak építésére a banki hitelt, a jelzálogot a megépülő lakásokra terhelte, a banki hitelt pedig nem fizette vissza. A bank végül úgy döntött, a lakók maradhatnak otthonukban életük végéig, legfeljebb tulajdonjogukat veszíthetik el.
 
A hirado.hu szerint a vállalkozó a megállapodás után újabb fizetési könnyítést és haladékot kért, ám a bank is változtatott stratégiáján, és már nem a lakók ingatlanjait, hanem a nem fizető vállalkozó telkeit és házait bocsátja árverésre. Az egyik házat el is kezdték árverezni, mikor L. Gábor - a vállalkozó - bejelentette, hogy a területet korábban bérbe adta – így kénytelenek voltak felfüggeszteni az árverést.

Szabó Bálint, a károsultak ügyvédje a Kossuth Rádió Napközben című műsorában azt mondta: az ügy most azért vett fordulatot, mert az elmúlt hónapban az érintett károsultak összefogással próbálkoztak az egyéni érdekérvényesítés helyett. Ahhoz képest, hogy szeptember elején az egyik – mozgássérült - házaspárt még ki akarták lakoltatni, ma már a bank rögzítette, hogy életük végéig bent maradhatnak az ingatlanban - idézte fel. 
 
Kiemelte, a károsultak mindenképpen követeléssel élhetnek a vállalkozó iránt, ám a vállalkozó egy szlovák cég égisze alatt tulajdonképpen elrejti az ügyeit.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.