Nem ír be jegyeket, így sztrájkol a Kliket bíráló tanárnő

Március 15-étől sztrájkba kezd Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára. Nem ír be jegyeket. Az ellen tiltakozik, hogy iskolájukban már nehézségekbe ütközik az órák szakszerű megtartása.

Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: március 15-étől sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem. Az index.hu emlékeztet rá: ő volt az, aki nyílt levélben bírálta a tankerületi igazgatót, miután a Klik rászállt Pukli Istvánra a miskolci tanártüntetések miatt.

A tanárnő amiatt tiltakozik, hogy a munkaerőhiány miatt az iskolájukban lassan már nehézségekbe ütközik egyes tárgyak szakszerű megtartása, illetve, hogy a mostani tantervet lehetetlen végigtanítani a rendelkezésre álló idő alatt.

Sztrájkjának egyelőre nem lesz hatása - mondta a portálnak, de 45 nap múlva le kell zárni az érettségizők jegyeit - azt pedig nem lehet a hiányzó osztályzatok nélkül.

Sztrájkjához követeléseket is megfogalmazott a tanárnő. Azt akarja, hogy a 2008-as Nemzeti Alaptantervet állítsák vissza. A kötelező óraszám 18 tanóra plusz 4 tehetséggondozó, korrepetáló, vagy szakköri óra legyen. Biztosítsák a tanórák szakszerű ellátását, amelyet ma a munkaerőhiány miatt egyre kevésbé tudnak.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.