Nem hatotta meg a Liberálisokat Falus visszalépése

Ha nem kellettek az összefogáshoz, akkor most se számítsanak rájuk - ezért Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt nem lép vissza senki javára, viszont Gyurcsányra gyanakszik.
Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje nem lép vissza, hanem folytatja a kampányát - ezt Fodor Gábor pártelnök jelentette be Falus Ferenc visszalépése után egy órával, miután ülésezett a párt ügyvivő testülete.

Fodor szerint az ügyvivő testület megerősítette Bodnár Zoltán és a párt önálló indulását, mert az önkormányzati választáson rajtuk kívül senki más nem képvisel liberális alternatívát. Fodor úgy fogalmazott, az a baloldali összefogás, amely összeomlott Falus Ferenc mögött, a kezdetektől fogva nem volt működőképes, teljes körű és őszinte. Azért nem volt teljes körű, mert sem az LMP, sem a Liberálisok nem vettek benne részt. A Liberálisokat meg sem keresték, hangsúlyozta Fodor, hozzátéve: ha a mi támogatásunkra nem tartottak igényt, akkor most se számítsanak Bodnár Zoltán visszalépésére. A pártelnök szerint a baloldali összefogás azért nem volt őszinte, mert a Falus Ferencet támogató pártok soha nem álltak ki teljes mellszélességgel a jelölt mögött.

Bodnár Zoltán szerint az elmúlt 24 órában nem történt semmi a magyar politikában, ami arra késztette volna a Liberális Pártot, hogy az önkormányzati választásra új stratégiát válasszon. Bodnár Zoltán szerint most az a fura helyzet alakult ki, hogy Bokros Lajost, egy alapvetően jobbközép-konzervatív párt jelöltjét a Demokratikus Koalíció és az Együtt támogatja, a Párbeszéd Magyarországért nem, az MSZP pedig hezitál. Szerinte a baloldal mostani forgatókönyvét is Gyurcsány Ferenc írta.

Kérdésre válaszolva Fodor közölte, nem fordulhat elő olyan helyzet a választásokig, hogy Bodnár Zoltánt visszaléptetnék az indulástól.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.