Nem hajlandó Lenkovicsról szavazni az MSZP

Az MSZP bojkottálja az Alkotmánybíróság (Ab) új elnökének megválasztásáról szóló parlamenti szavazást - jelentette be az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Bárándy Gergely értékelése szerint a jelölt, Lenkovics Barnabás alkotmánybíró méltó Orbán Viktor és a Fidesz bizalmára. Lenkovics Barnabás alkotmánybírósági döntéseinek vezérelve: úgy dönteni, ahogy az Orbán Viktornak a kedvére van - értékelte.

Az ellenzéki politikus közölte, nem tudnak olyan Ab-elnökjelöltet támogatni, aki az egyházak diszkriminálása, a bírák kényszernyugdíjazása, a fővárosi választás "elcsalását" lehetővé tevő törvény alkotmányossága mellett foglalt állást.

Bárándy Gergely szerint az Ab jelenlegi tagjai közül még mindig lenne olyan, aki méltó lenne az elnöki poszt betöltésére, akár a baloldal, akár a jobboldal támogatásával választották meg korábban, hogy "messzebb ne menjünk, például a jelenlegi elnök, Paczolay Péter".

A szocialista politikus kifogásolta, hogy az Alkotmánybíróság tagjának öt éve kizárólag olyan embert választanak meg, akit a Fidesz jelölt. A testületet a Fidesz feltöltötte a saját hűséges embereivel - jelentette ki. Szerinte Lenkovics Barnabás jelölése diktátumszerű volt, mivel nem előzte meg egyeztetés.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.