Nem fideszest választottak, büntetik a falut

Az üres szamossályi községházára gyászlobogót tűzünk, s további tüntetéseket szervezünk, ha kell, a Belügyminisztérium épülete elé vonulunk, mert ami velünk történt, elfogadhatatlan és igazságtalan – mondta Dienes Csilla polgármester ma azon a nyíregyházi tüntetésen, amelyet Szamossályi lakossága szervezett a megyei kormánymegbízott hivatala elé.
A polgármestert és a lakosságot az háborította föl, hogy a hivatali átszervezés következtében lényegében kiüresítették a helyi községházát. A hivatalban semmilyen ügyet nem tudnak elintézni, ehhez Cégénydányádra kell utazni. A községházán egyedül Dienes Csilla polgármesteri irodája maradt meg, de ő hiába jár be, hivatali dolgozók híján nem tud megfelelően dolgozni.
Konyhás István

– Nem hagyjuk! Nem hagyjuk! – ezt kiáltozta az a mintegy hetven szamossályi lakos, aki részt vett a demonstráción.

Dienes Csilla a történtek miatt a megyei kormánymegbízottat és a cégénydányádi polgármestert hibáztatja. Mind a ketten fideszesek, és Dienes Csilla szerint amiatt büntetik a falut, mert az ő személyében újra egy nem fideszest választott polgármesterré.

– A középületeken ott díszeleg a székely zászló, de nekünk, akikkel nem szimpatizál a hatalom, meg kell lapulnunk a saját hazánkban – mondta a polgármester.

Konyhás István

Kifejtette, hogy két éve lépett életbe az önkormányzati törvény azon módosítása, amely szerint minden kétezer lakos alatti településnek közös hivatali formában kell tovább működnie. Hozzátette, hogy "azon öt település közül, amelyet összekényszerített a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője, Szamossályi a legnépesebb, mégis az ottani hivatal kerül lakat alá, azon egyszerű oknál fogva, hogy én nem vagyok kormánypárti polgármester".

Dienes Csilla közölte, hogy a kormánymegbízott által székhelynek kijelölt település, Cégénydányád polgármestere azonban nagyon is fideszes, nem véletlenül kapott érdemeire tekintettel több trafikot, most megkapta ráadásul Szamossályit „majorságba".

A polgármester asszony a demonstráció végén petíciót akart átadni a kormánymegbízottnak, de az nem jelent meg, így a tiltakozó ívet a hivatal egyik dolgozója vette át.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.