„Komolyan el kéne hinnünk, hogy a kopaszok nem a Fidesznek dolgoztak?”

„Nem felejtünk" – figyelmeztetnek a szocialisták a Nemzeti Választási Iroda székháza előtt található hirdetőoszlopon. A péntek reggel kiragasztott plakáton mindenkit emlékeztetnek rá: feb­ruár 23-án „kopasz verőemberek akadályozták meg az MSZP képviselőjét, hogy népszavazást kezdjen a vasárnapi boltzárról.

MSZP-s plakát a választási iroda székházánál
MSZP-s plakát a választási iroda székházánál
Földi D. Attila / Népszabadság

Megakadályozni ugyan nem tudták Nyakó Istvánt a kérdés benyújtásában, de hogy megpróbálták, az biztos. Az pedig a Kúrián – és egy véletlenen múlott –, hogy a szocialista politikus kezdeményezését fogadták el, s nem Erdősi Sándornéét, akit a kopaszok az időbélyegzőnél igyekeztek előnyösebb helyzetbe hozni. Így a kíséretében lévő fiatalember blokkolt előbb, és ha az asszony nem megy el sétálni, hanem azonnal bemegy az épületbe, s beadja hivatalosan is a kérdést, alighanem őt hozzák ki befutónak. Azt nemigen vitatta senki, hogy Nyakót tényleg feltartották, bűncselekmény azonban a Nemzeti Választási Bizottság, illetve a rendőrség szerint sem történt, hiszen végül a politikus népszavazási kezdeményezését hitelesítették. Ezért a nyomozást megszüntették, és most az ügyészségen a sor, kezdjen ezzel az üggyel valamit. Nyakó panaszának sorsa persze borítékolható: vélhe­tően elutasítják.

Nyakó is erre számít. Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész nem fog eljárni saját elvbarátaival szemben, s így megválaszolatlan marad az MSZP-s plakáton szereplő kérdése: „Komolyan el kéne hinnünk, hogy a kopaszok nem a Fidesznek dolgoztak?" Nyakó lapunknak azt mondta: gondolkodnak azon, hogy más emblematikus helyszíneken szintén szembesítik majd a kormányt a bűneivel. Sajnálja viszont, hogy nincs elég pénzük minden gyanús ügyet kiplakátozni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.