Nem azért viszik későn a nyugdíjat, mert kevés a postás

Senki nyugdíját nem kamatoztatja a posta, és nem azért viszik egyik nyugdíjasnak két héttel később a pénzt, mint a másiknak, mert kevés a postás, hanem mert ütemezik a kézbesítést.

Panaszkodott egy tiszaföldvári nyugdíjas, hogy míg más 12-én megkapja a nyugdíját, neki csak 25-én kézbesítik a pénzét. Sőt, jövőre nem egy hónapban csak 27-én kopogtat a pénzzel a postás.

A panaszos elmondta, hogy amikor reklamált a postahivatalban, annak vezetője közölte: nagy a terület, kevés a kézbesítő, ezért érnek olyan sokára őhozzá. Felajánlotta, hogy kérje bankkártyára utalni a pénzt, arra neki is megérkezik már 12-én. Az asszony azonban nem akarja ezt, mert messze van a bankautomata, neki pedig fáj a lába.

Az idős asszony azt feltételezte, a posta biztosan azért ül olyan sokáig az ő nyugdíján, hogy az a cégnek kamatozzon. A szoljon.hu riporterének azonban a Magyar Posta Zrt. illetékese elmagyarázta, hogy szó sincs ilyesmiről.

Belső vizsgálatot rendeltek el, és kiderítették, hogy a postahivatal vezetője nem mondott olyat a panaszosnak, hogy azért kapja későn a pénzét, mert kevés a postás. Visszautasították, hogy a posta kamatoztatná a nála lévő pénzt - mindig csak annyit kapnak meg, amennyit az adott napon kikézbesítenek.

Lehet kérni a postahivatal vezetőjétől, hogy valakinek korábban, ne az egész évre előre meghatározott napokon vigye ki a postás a járandóságát. Ezt azonban csak esetenként teljesítik, és akkor is meg kell indokolni - az például elfogadható hivatkozás, ha valaki kórházba megy, vagy rendkívüli kiadása van.

Egy másik nyugdíjas úgy nyilatkozott a lapnak, hogy akár 12-én kapja meg valaki a nyugdíját, akár 27-én, akkor is csak egy hónap telik el a két kifizetés között. Jász-Nagykun-Szolnok megye legkisebb településén, Hunyadfalván viszont mindenki korán kapja meg a nyugdíjat, mert olyan kevesen vannak, hogy csak néhány napig tart kihordani a pénzt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.