Nem akarják, hogy a kormány menekültszállót csináljon Salgótarjánból

Salgótarján elutasítja, hogy migránsok települjenek a városba. A közgyűlés ezt határozatban is kimondta - írta a város szocialista polgármestere az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleményben.
Fekete Zsolt arra reagált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, ha az ország visszautasítja a migránsokat, akkor Brüsszel a baloldali városokkal állapodik meg, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét a menekülteket.

Fekete Zsolt hangsúlyozta: a salgótarjáni közgyűlés baloldali többsége februárban elutasította azt a lehetőséget, hogy a városba migránsok települjenek.

„Ez értendő arra is, hogy amennyiben a menekültkvóta végrehajtásra kerül, és Magyarországnak be kell fogadnia 1294 főt, nem kívánjuk, hogy egy részüket Salgótarjánba telepítsék. Salgótarján egyébként is erősen sújtott gazdasági és szociális nehézségekkel, véleményünk szerint ezt nem kellene tetézni" - fogalmazott. A polgármester a sajtóközleményhez csatolta a megyei jogú város közgyűlése által február 11-én elfogadott határozatot.

Mint írja, ebben világosan kimondják, egyben kezdeményezik, hogy a magyar kormány ne tegyen annak irányába ható lépéseket, hogy saját hatáskörében eljárva „menekültszállót vagy tábort" létesítsen Salgótarjánban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.