Nem akar véget érni az „elmúltnyolcév”

A szocialisták tönkretették a vidéki településeket, míg a polgári kormány pártállásra való tekintet nélkül megszabadította az önkormányzatokat az adósságtól - reagálta a Fidesz csütörtökön két szocialista politikus kijelentéseire.

Tóbiás József, a szocialisták elnök-frakcióvezetője és Halmi József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrtelek szocialista polgármestere közös, csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: az MSZP azt követeli, hogy ne csak a fideszes vezetésű települések kapjanak többlettámogatásokat, hanem valamennyi önkormányzathoz kerüljenek vissza azok az adóbevételek, amelyeket a jelenlegi kormány elvett tőlük.

A Fidesz szerint a szocialisták kormányzásuk alatt elvették az önkormányzatok pénzét, a folyamatos pénzelvonás miatt 1300 milliárd forint adósságba taszították a településeket, több száz iskolára tettek lakatot, tönkretették a vidéki településeket.
Hozzátették, hogy a polgári kormány ezzel szemben segíti az önkormányzatokat a fejlesztésekben,  munkahelyteremtésekben, az iskolák fenntartásában, még a bevándorlók okozta károk megtérítésében is.

A Belügyminisztérium (BM) is reagált csütörtökön a szocialista politikusok kijelentéseire, azt írták, hogy a tárca az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatokat támogatja: nem pártállás, hanem a kérelmező önkormányzat gazdasági helyzete alapján. 2015-ben 1291 település részesült összesen 14,5 milliárd forint rendkívüli támogatásban - tették hozzá.

A tárca - akarata ellenére - megvizsgálta a támogatásban részesült önkormányzatok polgármestereinek politikai hovatartozását, és kiderült, hogy az önkormányzatok közel negyede élén áll kormánypárti polgármester. Szerintük a két nyilatkozó azt is figyelmen kívül hagyta, hogy valamennyi támogatásban részesült önkormányzat képviselő-testületében szocialista képviselők is vannak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.