Nekirontottak Szilinek Gyurcsány hívei a Facebookon

Egymással vitatkoztak a baloldal támogatói és képviselői a legismertebb közösségi portálon Szili Katalin alkotmányozó szerepvállalása miatt. Gréczy Zsolt volt miniszterelnöki főtanácsadó szerint Szili több kárt okozott a baloldalnak, mint bárki; Lamperth Mónika szerint viszont, bár káros Szili lépése, nem korrekt „piszkoskodni" vele.

Heves vitát váltott ki a Facebook közösségi portálon Szili Katalin szerepvállalása a Szájer József fideszes EP-képviselő által vezetett alkotmányozó testületben. Az eddig közel száz kommentet kiváltó bejegyzést Gréczy Zsolt korábbi miniszterelnöki főtanácsadó, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő közvetlen munkatársa tette. Ebben azt írta: „javaslok mély önvizsgálatot mindazon szocialista politikusoknak, akik az utóbbi években nyíltan támogatták Szilit - a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány ellen".

A bejegyzést számos kritikai és egyetértő vélemény követte, a vitába többek között Gyurcsány Ferenc testvére és Lamperth Mónika volt belügyminiszter is beszállt.

Lamperth többek között azt írta kommentárjaiban, hogy bár Szili szerinte is rosszakat lépett és mostani döntése is káros az MSZP-nek, ahogyan Lamperth szerint a volt házelnöknek magának is. „De ez piszkoskodás, amit csináltok vele, nem korrekt. Ne legyetek már olyanok, mint a fideszesek!" - írta bejegyzésében Lamperth Mónika.

A volt kormányfő munkatársa, Gréczy Zsolt erre többek között azzal reagált, hogy Szili volt inkorrekt az MSZP-vel és a baloldallal, amikor minden támogatás ellenére „ütötte-verte a saját kormányát".

Lamperth Mónika egyik utolsó hozzászólásában ez szerepel: „nemcsak róla szól ez a vita, hanem rólunk is".

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.