Nekimentek Hagyóéknak a szocialista frakcióülésen

Jelenleg is tart az MSZP reggeli frakcióülése, Bajnai Gordon miniszterelnök részvételével. A kiszivárgott információk szerint több képviselő is hevesen kritizálta és kritizálja az MSZP budapesti vezetését, pontosabban Hagyó Miklóst és a BKV-botrányokat.

Annak ellenére, hogy nemrég a budapesti párttanács 85 százalékos szavazati aránnyal, titkos szavazással megerősítette pozíciójában az MSZP jelenlegi budapesti elnökségét, a belső feszültségek úgy tűnik nem múltak el nyomtalanul. Az Index mai beszámolója szerint nemrég a Kiss Péter társadalompolitikai miniszter vezette Baloldali Tömörülés Platform ülésén hangzott el éles kritika a fővárosiakkal szemben.

A hírportál azt írta: a Baloldali Tömörülés szombati ülésén Veres János egykori pénzügyminisztériumi tanácsadója nyíltan nekiment a fővárosi szocialista vezetésnek. Lázár András húszperces beszédben foglalta össze a Hagyó Miklósnak, Burány Sándornak felróható hibákat, „bűnöket". Szerinte a bajok forrása az, hogy a jelenlegi vezetés embereivel elfoglalta a kerületeket, és közben főként a BKV-s botrányokkal az országos átlagnál is rosszabb helyzetbe hozta a pártot.

Mint azt korábban megírtuk, legutóbb pedig a XVII. kerületi pártszervezet elnökségi tagja, Farkas Péter kezdeményezett aláírásgyűjtést: a csoport honlapján elérhető felhívásában felszólítja a párt budapesti elnökét, Burány Sándort és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest, hogy azonnali hatállyal mondjanak le budapesti és fővárosi önkormányzati tisztségeikről.

Két hete pedig az MSZP budapesti központi pártszervezetének ülésén szavazták meg azt az indítványt, amely a szocialisták fővárosi választási listájának újraírását kezdeményezte. A pártszervezet döntésének súlyát gyengíti, hogy a háromszáz tagot számláló csoportból alig harmincan voltak csak jelen a szavazáson (az indítványt is alig 17 szavazták meg). Ez utóbbi két eset miatt hívták össze a rendkívüli párttanácsot, amely viszont a jelenlegi vezetés megerősítését hozta.

Az MSZP parlamenti képviselőcsoportja jelenleg is ülésezik, a szokásos hétfői frakcióülésen ezúttal részt vesz Bajnai Gordon miniszterelnök is. Úgy tudjuk, hogy a mostani tanácskozáson is több képviselő kirohanást intézett a budapesti vezetés ellen, elsősorban a BKV-botrányok miatt. Információink szerint Keller László és Szabó Zoltán is kritizálta a budapestieket. A kormányfő - hivatalos forrásból eddig meg nem erősített - értesüléseink szerint többek között azt mondta: nem a pártnak kell szolidárisnak lennie, hanem a politikusoknak a párttal.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes
Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.