Nekiment a cigánypártnak az MSZP

Az MSZP roma tagozata arra kéri a kisebbségi listára regisztrált 19 ezer cigány állampolgárt, hogy kérjék törlésüket a listáról, a Magyarországi Cigány Pártot (MCP) pedig szerdai közleményükben arra szólították fel, hogy lépjen vissza.

"A kisebbségi listán regisztráltak inkább kérjék törlésüket, hiszen az összesített számuk nem éri el a minimumként meghatározott 25 ezres szintet, így nem juttathat be a parlamentbe képviselőt" - erre kéri az érintetteket a szocialista párt. Ha töröltetik magukat a kisebbségi listáról, "a véleményük nem vész el, hanem ugyanolyan súllyal esik latba a végső elszámolásnál, mint bárki másé" - tették hozzá.

Ugyanakkor az MSZP roma tagozata felszólítja az MCP-t, adjon magyarázatot azokra a kérdésekre és gyanúkra, miszerint az irodájukban több "biznisz párttal" együtt az állampolgárok ajánlásait kicserélték, másolták, és sokszorosították.

A közlemény szerint "a Magyarországi Cigány Párt vezetése belekeveredett egy választási csalás feljelentésébe. Ezért felszólítják az MCP-t, hogy léptesse vissza egyéni képviselő-jelöltjeit, "csökkentve ezzel a magyar cigányságnak okozott kárt" - fűzték hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.