„Nehéz azt mondani, hogy nem fideszes bankbotrányról van szó”

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint elég nehéz lenne azt mondani, hogy a Quaestor esetében nem egy fideszes bankbotrányról van szó.
Ezt Szabó Zsolt, az ellenzéki párt gazdasági szakpolitikusa mondta kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Kifejtette, hogy Matolcsy György jegybankelnök elszámolással tartozik, mivel a vezetésével átalakított új pénzügyi felügyeleti rendszer csődöt mondott.

Az ellenzéki politikus kiemelte, a Quaestor és a Fidesz között nemcsak ez, hanem a labdarúgás is kapcsolatot jelent, hiszen a társaság vezetője, Tarsoly Csaba a Győri ETO FC tulajdonosa, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja és Orbán Viktor miniszterelnök "jó ismerőse". Szabó Zsolt szerint Tarsoly Csaba emellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter oldalán is "gyakran pózolt" különböző rendezvényeken.

A PM szerint itt lenne az ideje, hogy az MNB befejezze a kastélyvásárlásokkal is járó "úri murit" és helyette a DBR-bankcsoport ügyfeleinek, valamint a Quaestor betéteseinek kártalanításával foglalkozna - fejtette ki az ellenzéki párt szakpolitikusa, aki azon reményének is hangot adott, hogy a kormányfő - korábbi nyilatkozatához hasonlóan - most is a "bilincs kattanását" akarja, amikor "fideszesek kerültek a reflektorfénybe".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.