"Négymillió éhező helyett a Fidesz csak a jómódúak érdekeit képviseli"

A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által kedden bejelentett adóintézkedések ellentétesek a magyar emberek érdekeivel - erről a DK elnökségi tagja beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
Kerék-Bárczy Szabolcs azt mondta, a miniszter is elismerte, hogy nincs fedezet az intézkedésekre, ezért ez "súlyos felelőtlenség". Bűn, hogy a négymillió éhező szegény ember helyett a Fidesz a jövőben is csak a jómódú polgárok érdekeit akarja képviselni - folytatta. Az szja egy százalékpontos csökkentésének a hatása alig lesz érezhető, de ez a kis hatás is csak a jobb módú embereknek kedvez - közölte. Hozzátette, a jövőben sem lesz kiszámíthatóbb a gazdaságpolitika és igazságosabb a szociálpolitika.

A DK szerint a teljes adórendszert át kellene alakítani, méghozzá úgy, hogy a változások a szegények érdekeit és a középosztály megerősítését szolgálják - szögezte le a politikus, aki bírálta, hogy a vállalkozások terhein nem enyhítenek, ezért jövőre sem lesz több beruházás és új munkahely.

Kerék-Bárczy Szabolcs a sertés tőkehús általános forgalmi adójának 5 százalékra történő csökkentését üdvözölte.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.