Negyedmilliárdból újult meg a csepeli művelődési központ

Csaknem 225 millió forintból újult meg a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ központi és unió támogatással, tíz százalékos önrésszel. Az avatáson a kulturális miniszter elismerő oklevelet adott az intézménynek.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter az átadó ünnepségen úgy fogalmazott: „Ez közös siker, amelyre büszkék lehetünk”. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ nem pusztán oktatási és nevelési feladatokat ellátó intézmény, hanem kulturális és közművelődési célokat is szolgál. Ezt az intézményformát szerte Európában elismerik.

A tárcavezető megjegyezte, „előre látó döntést hoztak azok, akik 25 évvel ezelőtt létrehozták a csepeli Általános Művelődési Központot, és Önök méltók az elődök munkájának folytatására.” Podolák György a kerület országgyűlési képviselője szerint pedig a 25 év sokat hozott Csepelnek, a művelődési központ megállta a helyét.

Csepel 2008 januárjában nyújtotta be pályázatát a művelődési központ infrastrukturális és eszközfejlesztésére, ehhez 224,2 milllió forintos támogatásban részesült, melyet csaknem huszonötmilliós önrésszel egészített ki. A beruháuzás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt eredményeképpen, zömében a nyári szünidőben, elkészültek a belső tereket s az arculatot érintő felújítási munkák a huszonötödik évfordulóját ünneplő intézményben.

A csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ 1984-ben nyitotta meg kapuit. A bölcsőde, óvoda, általános iskola és a közművelődés-könyvtár integrált működése kezdetektől biztosítja a lakókörnyezetében élők oktatási, nevelési, gondozási, művelődési, sport és szabadidős igényeinek ellátását. Az integrációban résztvevő egységek köre 1999-ben alapfokú művészeti iskolával bővült.

Az intézmény tevékenységével, eszközeivel feltárja, szolgálja, tervezi, szervezi és lebonyolítja a lakótelep, illetve a tágabb értelemben vett helyi lakosság oktatási, nevelési, művelődési, sport- és szabadidős szükségleteit, valamint intézményes keretet biztosít a különböző korú, célú és tartalmú közösségeknek. Gyermeknevelő részlegei egységes pedagógiai elvek mentén tervezik munkájukat. Ebbe igyekszik bevonni legfőbb partnereit, a szülőket és a gyermeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.