Negyedik nekifutásra a Fidesz jelöltje lett Püspökladány képviselője

A szavazatok mintegy 51 százalékával a Fidesz-KDNP jelöltje, Bodó Sándor szerzett parlamenti képviselői mandátumot a Hajdú-Bihar megyei 6-as választókerületben tegnap megtartott időközi országgyűlési választáson.

Az elmúlt hónapokban háromszor rendeztek választást a térségben, de az alacsony szavazói részvétel miatt egyiken sem született érvényes eredmény. A negyedjére megtartott voksolás eredményességét már nem kötötték a részvételi arányhoz.

Keserű László, Püspökladány jegyzője érdeklődésünkre elmondta: az összes szavazásra jogosult állampolgár mintegy 20 százaléka, összesen 8090 fő szavazott, s Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat fideszes elnöke 4139 vokssal végzett az élen (51,4%). Második lett a jobbikos Rigán István 2675 szavazattal (33%), harmadik helyre volt elég a szocialista Bangóné Borbély Ildikóra leadott 1137 szavazat (14,1%), s utolsó helyen végzett Bányász Róbert Sándor, a Szociális Unió jelöltje 102 szavazattal (1,27%).

A püspökladányi székhelyű választókörzetben azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi parlamenti képviselő, a fideszes Arnóth Sándor idén márciusban autóbalesetben elhunyt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.