Négy rendőr ellen emeltek vádat a motoros járőr halála miatt

Vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség négy rendőr ellen, akiknek mulasztása, kötelességszegése szerepet játszhatott abban, hogy az M1-es autópályán halálos balesetet szenvedett szolgálati feladatainak teljesítése közben egy motoros járőr tavaly augusztusban.

Elöljárói gondoskodás elmulasztásának vétsége miatt három, kötelességszegés vétsége miatt egy rendőr ellen emelt vádat a Budapesti Katonai Ügyészség a tavaly balesetet szenvedett motoros rendőr halálával kapcsolatban - közölte Bartók Béla alezredes, katonai ügyész pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A járőr tavaly augusztus 16-án az M1-es autópályán szenvedett halálos balesetet szolgálati feladatainak teljesítése közben; a felhőszakadásban motorkerékpárjával a szalagkorlátnak csapódott.

A rendőr korábban jelezte, hogy a gépjárműve nincs jó műszaki állapotban, és a gumik kopottak. A baleset napján a főtörzsőrmestert Budapestre küldték, de a járőrvezetőjével saját elhatározásból Tatabányáról Tata felé indultak, majd visszafordultak a szolgálati helyük felé, oda tartva érte a rendőrt a halálos baleset.

A közelmúltban nem ez volt az egyetlen eset, amikor vitatott műszaki állapotú motorkerékpárral vesztette életét egy rendőr. Mint arról korábban többször írtunk, 2009 augusztusában, a Mátrában szolgálatteljesítés közben szenvedett halálos motorbalesetet Szegedi Henrik motoros járőr.

(Forrás: mti.hu)

Az augusztus 16-án meghalt 33 Telegdi Zsolt főtörzsőrmesterre emlékeznek hozzátartozói és kollégái a baleset helyszínén, az M1-es autópályán
Tatabánya, 2010. augusztus 18. A 2010. augusztus 16-án meghalt 33 Telegdi Zsolt főtörzsőrmesterre emlékeznek hozzátartozói és kollégái a baleset helyszínén, az M1-es autópálya 63 kilométerénél. A járőr a baleset előtt jelentette elöljárójának, hogy motorkerékpárjának állapota és a kopott gumik miatt a parancs ellenére nem tud elmenni Budapestre. Ekkor azt az utasítást kapta, hogy menjenek be Tatabányára. Az autópályán elindult a megyeszékhelyre, de a kitörő viharban megcsúszott és halálos balesetet szenvedett. MTI Fotó: Farkas István
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.