Négy párt osztozhat az MDF pozícióin

Újra kell osztani a parlamenti bizottsági, illetve médiatestületi posztokat, miután péntektől hivatalosan is megszűnik az MDF parlamenti frakciója. Herényi Károly dögkeselyűzik, a pártok egyeztetnek.

Péntektől megszűnik a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja - jelentette be Szili Katalin házelnök a házbizottság ülése után. Hozzátette: pénteken délelőtt az MSZP-vel, a Fidesszel, az SZDSZ-szel és a KDNP-vel megkezdi az egyeztetést a 2006-ban létrejött politikai megállapodás módosításáról.

Tájékoztatása szerint az egyeztetésen téma lesz az elhelyezés kérdése, a bizottsági helyek, a médiatestületek, illetve a tisztségviselői posztok átalakítása. Szili Katalin kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a politikai megállapodás módosításához konszenzusra van szükség.

Herényi Károly a bizottság ülésén született döntést úgy kommentálta: már megjelentek a parlament egén a politika dögkeselyűi. A (volt) frakcióvezető azt nyilatkozta: azt szerették volna, ha a pártok egyeztetése csak az után kezdődik el, hogy megszületett az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása a frakció megszűnéséről, mivel több ponton is házszabály-értelmezést kértek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.