Ne vegyék fel tiszteletdíjukat a polgármesterek és a helyi képviselők!

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja azt kéri minden baloldali párttól, hogy kövessék a példájukat és az októberi önkormányzati választáson győztes polgármestereik és képviselőik ne vegyenek fel tiszteletdíjat munkájuk után.

A kezdeményezést Schmuck Andor pártelnök jelentette be vasárnap, szervezete Békét a fővárosba! elnevezésű rendezvényén, a Margitszigeten. - A politikusoknak mindaddig nem lenne szabad a választópolgárok pénzéből élniük, amíg rászorulók élnek az országban. A szociáldemokraták ennek érvényesítése érdekében megkeresik az önkormányzati választáson induló jelölteket, majd nyilvánosságra hozzák az ajánlatukat elfogadók és elutasítók listáját - közölte Schmuck Andor, aki szerint ez az útja a politika tisztességesebbé tételének.

A politikus több száz, nagyrészt idősekből álló hallgatója előtt szólt arról is, hogy a "hatalmi alkuk miatti visszalépéseket" a választók becsapásának tartják, ezért ők nem élnek ezzel. Hangsúlyozta, az áprilisi országgyűlési választások mintájára a mostani kampányban sem helyeznek ki óriásplakátokat, helyette a rászorulókat támogatják majd étel- és ruhaosztásokkal, valamint egészségügyi szűrésekkel.

Schmuck Andor bejelentette továbbá, hogy a főváros V. kerületében összegyűjtötte a polgármester-jelöltséghez szükséges számú ajánlásokat, megválasztása esetén pedig növelné a helyben lakók szociális juttatásait.

A rendezvényen felszólalt a szociáldemokraták és a Magyar Nők Szövetsége közös főpolgármester-jelöltje, Fürst Izabella, aki olyan erős és szolidáris Budapestet ígért, amely képes felvenni a harcot a szegénységgel és a munkanélküliséggel.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.