Navracsics: Orbán Viktor elégedett a közigazgatási tárcával

A miniszterelnök elégedett a közigazgatási tárca elmúlt egy éves munkájával és nem tervez a közeljövőben átalakításokat az apparátusban - összegezte Navracsics Tibor a kormányfővel pénteken, Alcsútdobozon folytatott négyszemközti találkozóján elhangzottakat.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetője elmondta, hogy Orbán Viktorral a következő fél év feladatairól is beszéltek. Így a belpolitikán kívül megvitatták az euróövezet, a világgazdaság és az egyre bizonytalanabbá váló nemzetközi környezet kapcsán felmerülő teendőket, amelyek adott esetben a közigazgatást is gyors reagálásra késztethetik a nemzetgazdaság, illetve a lakosság védelme érdekében, az esetleges kedvezőtlen nemzetközi fordulatokkal szemben.

A miniszter a megbeszélésről azt is kiemelte: kitértek a romastratégiából adódó következő lépésekre, illetve a nemzetiségiekkel, egyházakkal, civil szervezetekkel kapcsolatos kérdésekre is. Az egyik legnagyobb soron lévő feladat a járások kialakítása - mutatott rá. "A terv szerint augusztus végéig a feladatok sorrendjét terjeszti a tárca a kormány elé és ősszel szeretnénk megnyitni a járásokról szóló vitát, ami részben politikai, részben közigazgatási egyeztetést jelent" - mondta a miniszter.

Hozzátette, a most körvonalazódó elképzelés alapján, valahol 160-180 körül alakul majd a járások száma, az egyéni választókerületek száma, amennyiben a vegyes rendszer megmarad, ennél kevesebb lesz. Jó lenne, ha a járási és a választókerületi határok valahogy egymásra épülnének - fejtette ki Navracsics Tibor.

Orbán Viktor szeptemberig valamennyi tárca vezetőjével találkozik négyszemközt, az elmúlt év értékelése és a kormány előtt álló feladatok megvitatása céljából. Az igazságügyi miniszter volt az első e sorban.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Orbán Viktor miniszterelnökkel folyatott megbeszéléséről távozik
Alcsútdoboz, 2011. augusztus 5. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Orbán Viktor miniszterelnökkel folyatott megbeszéléséről távozik az alcsútdobozi sportszálló előtt.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.