Navracsics: Hiteltelen emberek hiteltelen politikával

Nincs még válasz arra, hogyan fog beindulni Magyarországon a gazdasági növekedés, hogyan jönnek létre új munkahelyek, hogyan fogják csökkenteni a munkanélküliek számát jelentettei ki a Fidesz sajtókonferenciáján Navrasics Tibor. Az MSZP közleményben válaszolt: a Fidesz logikája szerint az ellenzéki pártnak annál jobb, minél rosszabb. A kormányszóvivő úgy reagált, hogy a válságkezelő kormány nem a pártokkal, hanem a válsággal kíván megküzdeni.

A Bajnai-kormány már csak a legitimáció hiánya miatt sem jelenthet megoldást a válságkezelésre - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. - A Fidesz szerint mindaddig nem is várható a válságból való kilábalás, amíg hiteltelen emberek hiteltelen politikával kísérleteznek - fogalmazott a politikus.

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett arra: bár csütörtökön már bejelentették, hogy megalakult a Bajnai-kormány, a gazdasági poszt egyelőre betöltetlen, mivel a tárca élére jelölt Vahl Tamás csütörtökön visszalépett.
Kis híján olyan gazdasági minisztere lett az országnak a gazdasági válság közepette, akinek a cége korábban kartellezés miatt büntetést kapott - tette hozzá. A pénzügyminiszterről, Oszkó Péterről azt mondta: olyan cégtől érkezik, amelyik éppen buzgón szervez egy, az adóelkerülést népszerűsítő konferenciát.

Navracsics Tibor hangsúlyozta azt is: Bajnai Gordon kinevezi tárca nélküli miniszternek Ficsor Ádámot, annak ellenére, hogy elbukott a parlament szakbizottságának meghallgatásán.

Úgy fogalmazott: a miniszterelnök keddi beszédében sem bontakozott még ki az a részletes megoldási javaslat, amely a válságból való kivezető utat vázolta volna fel. Nincs még válasz arra, hogyan fog beindulni Magyarországon a gazdasági növekedés, hogyan jönnek létre új munkahelyek, hogyan fogják csökkenteni a munkanélküliek számát. A Fidesz frakcióvezetője újból kijelentette: pártja szerint új választásokra van szükség, hogy a hitelesség újra megteremtődjön.

MSZP: a Fidesznek annál jobb, minél rosszabb?

Navracsics Tibor továbbra is a minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek logika szerint támadja a válságkezelő kormányt és próbálja akadályozni a válságkezelést. A szocialista párt felhívta a Fidesz figyelmét a köztársasági elnök nyilatkozatára, amely szerint a miniszterelnök megválasztása törvényes és alkotmányos volt, és óvott attól, hogy bárki  megkérdőjelezze a válságkezelő kormány legitimitását. Sokadik alkalommal szólítjuk fel arra a Fideszt, hogy ha nem képes  vagy nem hajlandó segíteni a válságkezelést, legalább ne akadályozza azt - fogalmaz a közlemény.

Kormányszóvivő: a kormány nem a pártokkal, hanem a válsággal akar megküzdeni

A válságkezelő kormány nem a pártokkal, hanem a válsággal kíván megküzdeni. Az újonnan felállt kabinet ehhez megkapta a parlament  többségének és a köztársaság elnökének támogatását - reagált Budai Bernadett kormányszóvivő Navracsics Tibor szavaira pénteken.

A Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Bajnai-kormány már csak a legitimáció hiánya miatt sem jelenthet megoldást a válságkezelésre. Navracsics Tibor hozzátette: a Fidesz szerint mindaddig nem is várható a válságból való  kilábalás, amíg hiteltelen emberek hiteltelen politikával  kísérleteznek. Emlékeztetett arra, hogy a gazdasági miniszternek jelölt Vahl Tamás csütörtökön visszalépett, míg a titkosszolgálatokat felügyelő miniszternek jelölt Ficsor Ádám nem  kapta meg a bizottsági többséget. A pénzügyminiszteri posztot  hamarosan betöltő Oszkó Péter kapcsán úgy fogalmazott: olyan cégtől  érkezik, amelyik éppen buzgón szervez egy, az adóelkerülést  népszerűsítő konferenciát.

Budai Bernadett közleményében  hangsúlyozta: a válságkezelés nem tűr halasztást, ezért Bajnai  Gordon miniszterelnök az alkotmányban előírtnál gyorsabban alakította meg kormányát és alkotta meg válságkezelő tervét.
A kormányszóvivő szerint azt követően, hogy a köztársasági elnök  csütörtökön kinevezte a minisztereket, a válságkezelő kormány  pénteken megtartotta első ülését, amelyen több, a kormányzat olcsóbb működését szolgáló intézkedésről döntött.

Budai Bernadett közleménye szerint a kormány első olvasatban már  tárgyalta az elmúlt napokban kidolgozott válságkezelő tervet, amit a  miniszterelnök vasárnap részletesen ismertet a nyilvánossággal.  Ebben a magyar munkahelyek és vállalkozások védelmét, a gazdaság  megerősítését és a költségvetés egyensúlyának megőrzését szolgáló  intézkedések szerepelnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.