Navracsics: a szabadságharc nem csak a magyaroké volt

A magyar szabadságharc nem csak a magyaroké volt, ahogy az aradi vértanúk között is található örmény, horvát szerb, német és osztrák mártír a magyarokon kívül.

Ezt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter mondta az aradi vértanúk emléknapja alkalmából tartott ünnepi beszédében szombaton Budapesten.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy az 1848-1849-es szabadságharc korántsem csak a magyarok, hanem egész Közép-Európa ügye volt.

Ezzel kapcsolatban Navracsics Tibor idézte Pöltenberg Ernőt, az Aradon kivégzett tábornok azt mondta, "anyanyelvem német, szívem magyar, mert a szabadságért dobog".

*

A napokban az aradi vértanúkról (is) kérdezősködtünk az utcán, hiába. Ezért nem árt közölni a teljes névsort, íme: Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos (A Szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.