Navracsics szeretné, ha Ukrajna elfogadná a kettős állampolgárságot

Navracsics Tibor külügyminiszter arra kérte ukrán partnereit, tegyék lehetővé, hogy a kettős állampolgárság elfogadott jogintézménnyé váljék Ukrajnában.

A magyar külügyminiszter az Észak-Atlanti Szövetség Szervezetének külügyminiszterei brüsszeli tanácskozásán vett részt, ahol egyetértettek abban, hogy a független, demokratikus Ukrajna a tagállamok közös biztonsági érdeke.

Magyarország Ukrajna egyik legrégebbi barátja, 1991-ben az első között ismertük el az ország függetlenségét, mondta a tanácskozás után Navracsics Tibor. Magyarország ma a gázszállítással stratégiailag is hozzájárul a független Ukrajna fennmaradásához, a kárpátaljai magyar közösség pedig támogatja a mostani ukrán vezetést.

Azt is elmondta, hogy Petro Porosenko elnök cserébe kötelezettséget vállalt egy magyar nyelvű járás létrehozására Ukrajnában, emlékeztetett Navracsics Tibor, aki Brüsszelben kétoldalú eszmecserét is folytatott ukrán kollégájával.

A külügyminiszter kifejtette, arra kérték az ukrán felet, hogy vizsgálják felül a joganyagot, és tegyék lehetővé, hogy a kettős állampolgárság elfogadott jogintézménnyé váljék Ukrajnában. Perspektivikusan ezt vállalták is – tette hozzá. A cél, mondta Navracsics Tibor, napirenden tartani a kérdést és lehetőség szerint a kettős állampolgárság legalizálása Ukrajnában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.