Navracsics "Orbán hűséges szolgája"

A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.
Az Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója kifejtette azt a véleményét, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének "szellemi atyjaként" és "pártkatonaként" tartják számon.

Hozzátette, hogy a biztosjelölt "Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája", és a "keze nyomát" viseli a "nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány", a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás "kvázi a politika ellenőrzése alá került".

Ugyanakkor - tette hozzá Stephan Ozsváth - Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.
A tudósító megjegyezte, hogy Navracsics Tibort "bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát", de "a kultúra eddig nem igazán volt a területe".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.