NAV-botrány: Horváth reméli, már nem lehet eltussolni

Az adóbotrányt kirobbantó Horváth András azt reméli, most már nem lehet elhallgatni azt, amit nyilvánosságra hozott. A volt adóhivatali ellenőr szerint 1000 milliárd forint az, amit a nagyok évente elcsalnak.

Az adóbotrány kirobbantó volt adóellenőr egy évig készült arra, hogy a Levegő Munkacsoporttal a háta mögött előálljon az adatokkal - nyilatkozta Horváth András a hvg.hu-nak. Amikor egy éve Rogán Antalt megkereste, voltak ugyan következmények, de három oldalas beadványát csend követte.

Horváth most biztosra veszi, már nem lehet eltussolni az ügyet. Annál is inkább, mert Orbán Viktorról is szó volt a videóban. Méghozzá így: "Nagyon nagy a szerepe. Neki van a legnagyobb szava abban, hogy... elkezdődjön valamilyen változás az adóhivatalban."

Horváth november elején tálalt ki. Azt állította, hogy engedik csalni a nagyokat. A volt adóhivatali szakkordinátor feljelentést  tett az ügyészségen. Az Indexnek nyilatkozva elmondta, az adóhivatalnál úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.