NAV-botrány: Orbánt is feljelentették

Vajon az ügyészség most is olyan gyorsan reagál, mint Vida feljelentésére?

Kényszerítés bűntette miatt tett feljelentést a Kaposvári Rendőrkapitányságon Orbán Viktor ellen Árok Kornél. A Szolidaritás volt társelnöke szerint a kormányfő bűncselekményt követett el azzal, hogy a NAV elnökét arra kötelezte, jelentse fel André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt, különben leváltja - írta a HVG Online.

Ahogy arról beszámoltunk, Vida Ildikó eleget tett a miniszterelnöki ultimátumnak és rágalmazás miatt feljelentést tett; ebben az ügyben a főügyészség példás gyorsasággal el is rendelte a nyomozást.

Árok Kornél Orbánhoz írt levelében azt kifogásolja, hogy a kormányfő a feljelentés jogcímét nem határozta meg, így abból az nem derül ki, hogy milyen jellegű jogsértés miatt kötelezi a NAV elnökét erre a lépésre. Szerinte Orbánnak erre a lépésre nem volt joga, ezzel befolyásolta Vidát, megfogalmazása szerint "kvázi kényszerítette" a NAV elnökét, hogy "olyan dolgot tegyen, amit önszántából nem tett volna meg". Emellett szerinte felmerülhet a hivatali visszaélés és a fenyegetés gyanúja is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.